Butterdejsstang med temmelig meget laks
Ingredienserne |
Min mor lavede for mange år siden de her butterdejsstænger med fyld af bl.a. laks og spinat, så da jeg havde to ruller butterdej i fryseren skulle det prøves. Jeg kunne bare ikke finde opskriften så jeg fandt en opskrift på nettet, her: petersopskrifter.dk men problemer var at der i hans opskrift, skulle bruges 5 plader butterdej og eftersom han skriver at man også kan bruge en færdigkøbt butterdejs plade, tænkte jeg jo ikke over at der i en almindelig pakke butterdej er 450g og at min lille færdiglavet kun indeholdt 270g.
Jeg fulgte opskriften men da jeg havde puttet fyldet i og sat butterdejsstangen i ovnen syntes jeg godt nok at der var lidt rigeligt fyld, men det er jo laks så det kan vel næppe være dårligt. Til gengæld/samtidig glemte jeg at dræne spinaten så der var ret meget væde, hvilket resulterede i at den skulle være i ovnen næsten 40min, men så har jeg da lært at jeg bare skal give den noget mere indtil den er færdig.
Så skal det hele bare blandes |
Ingredienser:
300g laks i stykker
350 g krydret smøreost
400 g optøet og drænet bredbladet spinat
350-400 g butterdej
Salt
Peber
Masser af fyld på meget lidt butterdej...mums. |
Fremgangsmåde:
1) Dræn spinaten
2) Kog laksen i ca. 5 min, og pil laksen af skindet
3) Bland spinat, laks og smøreost, salt og peber
4) Rul butterdejen ud i en rektangel og læg fyldet på midten
5) Skær skrå snit fra kanten af fyldet ud til kanten af butterdejen i begge sider.
6) "Flet" skiftevis en strimmel ind over midten.
7) Bag butterdejsstangen på 180grader, varmluft i ca. 30min.
Dejen er "flettet" ind over fyldet |
Den færdige butterdejsstang |
Mit kreative jeg
Ditte
Kommentarer
Send en kommentar