Nem chokoladekage
Kagen er nem at bage, den kræver ikke andet end de ingredienser de fleste
”bagere” har i hjemmet og den er lækker og luftig og dejen kan bruges til såvel kagebunde som muffins. Jeg har aldrig oplevet at
den er smuldret eller knækket.
Kagen er god til limemousse eller andre syrlige mousser, men er man chokoladefan kan man også sagtens bruge den sammen med en chokolademousse. Den er hverken "tung" eller bitter i chokoladesmagen.
Ingredienser:
1,5 dl flydene Becel eller 150 g smør/bagemargerine
600 g sukker
4 æg
600 g mel
50 g kakao
6 dl letmælk (eller 5dl mælk og 1 dl appelsinjuice)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. vanille
1) Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
2) Kom
resten af ingredienserne i og pisk godt igennem.
3) Bages ved 180 grader til kagen er bagt (Bagetiden kommer an på formen, den kan være alt fra 30 minutter til 2 timer.)
OBS: Det
er en stor portion, der er ca 2,5ltr dej.
Rund 25cm form= 4 tykke bunde
Firkantet 20*20= 4 tykke bunde
Firkantet 25*25= 3 tykke bunde
Muffins ca. 40stk alm størrelse
Mit kreative jeg
Ditte
En portion chokoladekage |
Let chokoladekage
1,5 dl flydene Becel eller 150 g smør/bagemargerine
600 g sukker
4 æg
600 g mel
50 g kakao
6 dl letmælk (eller 5dl mælk og 1 dl appelsinjuice)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. vanille
1) Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
3) Bages ved 180 grader til kagen er bagt (Bagetiden kommer an på formen, den kan være alt fra 30 minutter til 2 timer.)
Kagen med hindbærmousse |
Rund 25cm form= 4 tykke bunde
Firkantet 20*20= 4 tykke bunde
Firkantet 25*25= 3 tykke bunde
Muffins ca. 40stk alm størrelse
Mit kreative jeg
Ditte
Kommentarer
Send en kommentar